Wyciąg na winie z forsycji

”Surowce bogate w kwas syringowy i syringinę można stosować w leczeniu zapalenia wątroby, marskości i stłuszczenia miąższu wątroby, ponadto przy chorobach autoimmunologicznych wątroby, nerek, gruczołów dokrewnych, endometriozy, czy łuszczycy”.
I tak powstał wyciąg na winie a do tego ususzyłam kwiaty na herbatkę ☕️
Najlepiej gałązki forsycji gotować w winie czerwonym lub białym 20 minut. Proporcje surowca do wina 1:5. Zażywać po wino po 30-50 ml 1 raz dziennie.


Napar z forsycji poleca się pić na wzmocnienie odporności. Zawarta w niej rutyna, wspomaga działanie witaminy C, które w połączeniu idealnie sprawdzają się w leczeniu przeziębień i infekcji.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *