Propozycja letniego obiadu – zupa ogórkowa z koperkiem



Tajemnica smaku tkwi w krótkim podduszeniu startych ogórków na maśle







Smacznego 

Przy okazji dzisiejszej zupy. We wprowadzeniu nowych nawyków żywieniowych sprawdza się zasada małych kroków 

„Moja babcia dała mi kiedyś wskazówkę: w trudnych czasach posuwasz się naprzód małymi krokami.
Rób to, co musisz, ale stopniowo.
Nie myśl o przyszłości ani o tym, co może się wydarzyć jutro.
Umyj naczynia.
Zetrzyj kurz.
Napisz list.
Zrób zupę.
Widzisz?
Idziesz krok po kroku.
Zrób krok i zatrzymaj się.
Trochę odpocznij.
Bądź dumny.
Zrób kolejny krok.
Potem kolejny.
Nawet nie zauważysz, a liczba twoich kroków będzie rosła coraz bardziej.
I przyjdzie czas, kiedy będziesz mógł bez płaczu myśleć o przyszłości”.
Elena Mikhalkova