Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „Niezbędne” są przechowywane w Twojej przeglądarce, ponieważ są niezbędne do umożliwienia korzystania z podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywny

Niezbędne pliki cookie są wymagane, aby umożliwić podstawowe funkcje tej witryny, takie jak zapewnienie bezpiecznego logowania lub dostosowanie preferencji dotyczących zgody. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają realizować określone funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie opinii i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki cookie pomagają w dostarczaniu informacji na temat wskaźników, takich jak liczba odwiedzających, współczynnik odrzuceń, źródło ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Pliki cookie dotyczące wydajności służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić odwiedzającym lepsze doświadczenia użytkownika.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania odwiedzającym spersonalizowanych reklam na podstawie wcześniej odwiedzonych przez Ciebie stron oraz do analizy skuteczności kampanii reklamowych.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Przepis na ciasto czekoladowe

Żeby nie było, że dietetycy nie jedzą ciasta czekoladowego 😄 Jedzą, jedzą w wersji z wiśniami 🍒 Zamiast kakao – karob (maczka chleba świętojanskiego), zamiast cukru – ksylitol.


Przepis:


4 jajka, szczypta soli, 250g masła rozpuszczonego, 100g mleka, 250g ksylitolu, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 60g karobu, 270g mąki orkiszowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki wisniowki lub rumu, 200g wiśni.
Białko oddzielić od żółtka i ubić je z dodatkiem soli. Wymieszać w garnku masło, mleko, ksylitol, cukier wanilinowy, karob i lekko podgrzać do 70st. odłożyć 7 łyżek gotowej masy czekoladowej do innego naczynia. Zawartość garnka wlać do miski, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, wisniowke i wymieszać. Dodać wcześniej ubite białko i wymieszać. Ciasto przelać do keksowki 35 cm, ułożyć na wierzchu wiśnie. Pięć w 180 stopniach przez 45 min. Ciasto ostudzić godzinkę, wyjąć z formy i posmarować pozostawiona masa czekoladową 😋

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *