Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „Niezbędne” są przechowywane w Twojej przeglądarce, ponieważ są niezbędne do umożliwienia korzystania z podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywny

Niezbędne pliki cookie są wymagane, aby umożliwić podstawowe funkcje tej witryny, takie jak zapewnienie bezpiecznego logowania lub dostosowanie preferencji dotyczących zgody. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają realizować określone funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie opinii i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki cookie pomagają w dostarczaniu informacji na temat wskaźników, takich jak liczba odwiedzających, współczynnik odrzuceń, źródło ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Pliki cookie dotyczące wydajności służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić odwiedzającym lepsze doświadczenia użytkownika.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania odwiedzającym spersonalizowanych reklam na podstawie wcześniej odwiedzonych przez Ciebie stron oraz do analizy skuteczności kampanii reklamowych.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Orzechówka

Produkcję orzechówki czas zacząć i nie musi mieć ona okropnego smaku 😉
O zastosowaniu orzecha włoskiego w ziołolecznictwie, wspomina min. prof. Ożarowski. Wyciągi z liści lub naowocni orzecha włoskiego stosuje się doustnie:
– w stanach nieżytowych przewodu pokarmowego;
– w biegunce na tle bakteryjnym;
– bolesnych wzdęciach;
– zatruciach pokarmowych;
– owrzodzeniu jelita grubego;
– krwawieniach w przewodzie pokarmowym;
– pomocniczo w czerwonce (dyzenterii) i durze brzusznym.
W połączeniu z innymi ziołami stosuje się go w;
– stanach przedcukrzycowych i w początkach cukrzycy;
– pomocniczo w niektórych schorzeniach układu limfatycznego na
tle gruźliczym i nowotworowym;
– zwiększonej laktacji u kobiet.
– chorobach skórnych (egzemach, trądziku, liszajach);
– żylakach odbytu i podudzi;
– zapaleniu sromu i pochwy;
– potliwości nóg;
– zapaleniu jamy ustnej.
– do celów kosmetycznych w podrażnieniu skóry, zaczerwienieniu, świądzie, opryszczce, zapaleniu ropnym i innych.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *