Ciekawe połączenie smaków więc dzielę się przepisem 

Jarmuż 











Składniki surówki na 4 porcje 

1 i 1/2 szt. cebuli, przekrojonej na pół
5 łodyżek natki pietruszki, świeżej
100 g jarmużu, tylko liście, umytego, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
3 małe jabłka, kwaśne np. Ligol
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki octu z pigwy (może być jabłkowy)
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
Sposób przygotowania 

Cebulę i pietruszkę pokroić i dodać do jarmużu. Jabłka zetrzeć na grubej tarce lub drobno pokroić.
Zrobić sos: jogurt, miód, olej, ocet, sól i pieprz, wymieszać.
Surówkę z jarmużem i jabłkiem podawać bezpośrednio po przygotowaniu jako dodatek do dań głównych.
Polecam, bo jest wyjątkowo smaczna i zdrowa 

A jak Wy wykorzystujecie jarmuż w okresie jesienno-zimowym? 
